DE ZEVEN ZUILEN

Dominee Herman Koetsveld en ik vroegen zeven vooraanstaande Nederlanders om te spreken over God, geest en tijdgeest. Waar staan we? Waar gaan we heen? Hoe moeten we alle veranderingen in de wereld, in ons land, en bij ons in de straat duiden? Geen eenvoudige vragen. Daarom voerden we de persoonlijke gesprekken aan de hand van wereldberoemde uitspraken van Mozes, Plato, Jezus, Mohammed, Nietzsche en Martin Luther King. De laatste, zevende stelling, mochten ze zelf bedenken. Deze gesprekken zijn nu gebundeld in boekvorm. We hebben geprobeerd er een mooi boekwerkje van te maken, rijk geïllustreerd met kleurenfoto’s.

Het boek telt 141 pagina’s en is nu online te bestellen via Berne Media, het Hengelose Boekhandel Broekhuis en natuurlijk de bekende online boekverkopers.

RECENSIES

“De ene visie van de gasten zal meer aanspreken dan de andere en deze variëteit is meteen het waardevolle van het boek.” op Zinweb.

“Het boek zet je aan om je eigen overtuigingen en gedachten eens tegen het licht van je geloof te houden” op CVandaag.

“Het is een boek dat je leest, weg moet leggen, moet overdenken en opnieuw moet lezen.” op Nieuwwij.nl

“Het is een fraai uitgegeven boek geworden, met mooie foto’s van de geïnterviewden. Geschikt om je eigen denkbeelden aan te toetsen, maar ook als stimulans voor het gesprek met anderen, geheel in de lijn van wat de samenstellers van de bundel beogen” op de site van ds. Bert Altena.

PRESENTATIE

Een verslag van de boekpresentatie is te vinden op mijn gezamenlijke site van Koetsveld & Odaci.

MEDIA

In het praatprogramma Overijssel Vandaag van omroep TV oost hebben we over de filosofie van De Zeven Zuilen gesproken en hoe we na de diverse aanslagen op Parijs elkaar kunnen blijven ontmoeten.

INHOUDSOPGAVE

De volgende zeven personen zijn geïnterviewd.
(zie galerij)

Allemaal krijgen ze dezelfde zes uitspraken voorgelegd (de zevende mochten ze zelf bedenken), waardoor er een interessante waaier van meningen en analyses ontstaat. Bij elkaar vormen de gesprekken een actueel commentaar op de huidige culturele, politieke en religieuze samenleving. Uit hun verschillende en vooral persoonlijke vertrekpunten ontvouwen zich levendige, verrassende en inspirerende gedachten die tot verder nadenken uitnodigen.