Meningenvrouw Ebru Umar heeft weer eens een boos stukje geschreven over een aanslag, ditmaal in Londen. Nu waren het moslims die buiten de moskee zijn aangevallen door een doorgedraaide chauffeur. Maar het is weer niet goed. Want moslims val je blijkbaar aan als je boos bent. Niet-moslims val je aan als je slecht bent. Boos zijn is oké. Slecht zijn is stout. Enfin, ik zette mijn wetenschappelijke bril op en analyseerde de column van Ebru Umar, getiteld Burgeroorlog. Conclusie: maar liefst 18 onwaarheden!

Door: Enis Odaci

Ebru Umar: “Dat is wat er gebeurt, als je als overheid niet nadenkt over massa-immigratie. Vooralsnog een ‘incident’, een ‘doelgerichte actie’ en uiteindelijk krijg je waar politici niet over willen nadenken maar wel over moraliseren: burgeroorlog.”

 • Onwaarheid nr. 1: Er is geen relatie tussen niet nadenken over massa-immigratie en een burgeroorlog. Bewijs: er is geen massa-immigratie en dus ook geen burgeroorlog. Bewijs 2: in geen enkel Europees land is er een burgeroorlog uitgebroken vanwege massa- of mini-immigratie.
 • Onwaarheid nr. 2: Er zijn geen politici die openlijk moraliseren over een burgeroorlog. Dat is namelijk strafbaar, want oproepen tot geweld.

Ebru Umar: “Het is een wonder dat die burgeroorlog nog niet is uitgebroken. Ondanks dat terroristen hun best doen. Ondanks dat politici hun afschuw uitspreken. Ondanks dat politie deelneemt aan iftar-maaltijden. Ondanks dat ‘vluchtelingen’ blijven oversteken naar Europa.”

 • Onwaarheid nr. 3: De politie iftar was geen uitnodiging tot geweld, maar een bijeenkomst waar politie, partners en burgers in straat en buurt samen aten en woorden van verbinding spraken.

Ebru Umar: “Je kunt als land niet onbeperkt vreemdelingen importeren. Je kunt als land niet onbeperkt vreemdelingen tolereren. Je kunt als land niet onbeperkt vreemdelingen respecteren. En je kunt als land al helemaal niet onbeperkt van je oorspronkelijke burgers eisen dat ze inschikken, de boel betalen en aanslagen uit naam van de islam ondergaan.”

 • Onwaarheid nr. 4: Je kunt als land heel goed onbeperkt vreemdelingen respecteren. Probeer het eens!

Ebru Umar: “Doe je dat wel, moet je niet vreemd opkijken als ook de oorspronkelijke burgers het heft in eigen handen nemen. Met een busje op mensen inrijden. Op moslims inrijden. Haat is niet voorbehouden aan geïmporteerde burgers, wraak al helemaal niet. Het is de taak van onze overheid, om te voorkomen dat geweld plaatsvindt en wraak gaat overheersen. Om te voorkomen dat een burgeroorlog uitbreekt. En nee, dat doe je niet door moslims continu als slachtoffer aan te wijzen.”

 • Onwaarheid nr. 5: Onze overheid wijst moslims niet continue als slachtoffer aan. De overheid uit zich neutraal, weet je nog? Sommige journalisten en politici wijzen moslims overigens wel als slachtoffer aan, omdat ze dat ook letterlijk zijn.

Ebru Umar: “Omdat ze geen buurthuis hebben. Of omdat hun cultuur in de middeleeuwen is achtergebleven.”

 • Onwaarheid nr. 6: De moslims hebben de middeleeuwen geïnjecteerd met hoogstaande kennis op het gebied van wetenschap, taal, literatuur, cultuur.

Ebru Umar: “Dat doe je door moslims als volwaardige Nederlanders te behandelen. Door eisen te stellen die je ook aan Nederlanders stelt. En je doet het ook door maatregelen te treffen die voorkomen dat moslims en andere importidioten zich misdragen.”

 • Onwaarheid nr. 7: Moslims worden niet (altijd) als volwaardige Nederlanders behandeld, het SCP benadrukt in haar nota Integratie In Zicht dat discriminatie van moslims toeneemt in werk en onderwijs (lager schooladvies).

Ebru Umar: “Sorry, zei ik importidioten? Ik bedoel importidioten – daar vallen niet alleen de inreizigers onder maar ook degenen die hun inreizen mogelijk maken.”

 • Onwaarheid nr. 8: Degenen die het inreizen van ‘importidioten’ mogelijk maken zijn al in Nederland en dus geen import.
 • Onwaarheid nr. 9: Onder de importidioten zitten zeer vaak zeer hoogopgeleide mensen. Dat zijn echt geen idioten.

Ebru Umar: “Migratie is niet zaligmakend, wel menselijk. Voor relevante migranten is altijd plek. Relevant? Kennismigranten. Vluchtelingen. Voor uitbaters die op onze westerse grond islam komen prediken en haat komen verspreiden, niet. Geen politicus die dat zal ontkennen. Tegelijkertijd ook geen politicus die iets doet om het te voorkomen.”

 • Onwaarheid nr. 10: Er is zojuist een potentiële coalitie gesneuveld op het punt van migratie. De politiek is er druk mee bezig. In vorige kabinetten hebben Job Cohen en Lodewijk Asscher maatregelen genomen om migratie te voorkomen of te beheersen. In het laatste kabinet heeft Mark Rutte een Turkije-deal gesloten waarmee migranten geweerd worden.

Ebru Umar: “Waarbij ‘iets doen’ niet achteraf mensen verhoren is, maar vooraf inreizen beperken en vrijheden vermijden. Grenzen sluiten gaat niet gebeuren, het hoeft ook niet: de terroristen zijn home grown. Kinderen van migranten.”

 • Onwaarheid nr. 11. Kinders van migranten? Anders Breivik – nuff said.

Ebru Umar: “De oplossing kan zijn om nieuwe home grown’ers te voorkomen door geen nieuwe migranten toe te laten, maar ja: racisme. Discriminatie.”

 • Onwaarheid nr. 12: Nieuwe migranten weigeren is geen racisme. Racisme is op basis van etnische kenmerken de ene vluchteling wel toelaten en de ander niet. Het vluchtelingenverdrag is ras- en etnisch volledig neutraal.

Ebru Umar: “En vooral zó onmenselijk dat GroenLinks niet wil meeregeren. Wat op zich weer een zegen is.”

 • Onwaarheid nr. 13: GroenLinks is geen christelijke partij, dus daar valt sowieso geen zegen van te verwachten. Wel vanuit Rome, bijvoorbeeld rond Pinksteren.

Ebru Umar: “Geen politicus die ik voorafgaand aan de verkiezingen sprak, nam de optie van burgeroorlog serieus – op Sybrand Buma na. Een stem op Wilders was volgens hem een stem op burgeroorlog.”

 • Onwaarheid nr. 14: Een stem op Wilders is een stem op Wilders. De burgeroorlogpartij bestaat niet.

Ebru Umar: “In Engeland sloegen de stoppen door bij een Brit – je kunt het hem niet eens kwalijk nemen.”

 • Onwaarheid nr. 15: Jawel, dat kan wel. Hij gebruikte geweld.

Ebru Umar: “Waarschijnlijk wilde hij gewoon een buurthuis. Of respect. Of een Miele. Of gratis geld. Of een huis.”

 • Onwaarheid nr. 16: Nee, hij wilde volgens eigen zeggen en volgens getuigenisverklaringen moslims doden.

Ebru Umar: “Of een einde aan de waanzin die islamitische terroristen herbergen heet. Want zolang politici doen alsof locals gek zijn en migranten gepamperd moeten worden, is burgeroorlog slechts een kwestie van tijd.”

 • Onwaarheid nr. 17: Politici doen niet alsof locals gek zijn. Politici pamperen migranten niet, integendeel, de eisen voor toelating en inburgering nemen hand over hand toe.
 • Onwaarheid nr. 18: De burgeroorlog is geen kwestie van tijd, maar een kwestie van onderdrukking, onrecht en misstanden in de samenleving.

Samenvattend: gezakt voor de cursus coherente opinieartikelen schrijven. Een herexamen is ook niet nodig. Of Ebru Umar zinspeelt op – dan wel begrip toont voor – een burgeroorlog is vooral een case voor de heren dames in het blauw. 

Wat ik wel weet is dat werkelijk helemaal niets of niemand rechtvaardigt dat iemand het leven van onschuldige anderen neemt. 

  Reageer

  avatar
  Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemde
  Mo ha
  Gast

  Ik sympathiseer met het doel achter dit artikel, maar het staat echt bol van de drogredeneringen, ogenschijnlijk opzettelijke misinterpretaties en schijtlolligheden. Bovendien lijkt de schrijver bij onwaarheid 15 en 16 met open ogen in de retoriek van mevrouw Umar te trappen. Geen nuttige toevoeging aan het debat.

  wpDiscuz