‘Lazarus’ is een nieuw christelijk initiatief, waarin jonge christenen zoeken naar nieuwe woorden van bezieling. Onderdeel van dit initiatief is een heuse tour langs café’s, genaamd “7 keer 7.” Daarin worden per avond 7 mensen uitgenodigd die binnen 7 minuten moeten vertellen wat hen zo aangesproken heeft in het christendom. Ik vertelde tijdens de tour in Zwolle mijn verhaal.

Om te ontdekken wie ik was, ging ik naar de eilanden Jersey en Guernsey, tussen Frankrijk en Engeland. Op de zevende dag werd de eenzaamheid mij teveel en besloot ik terug naar huis te rijden. Ik dacht dat mijn zoektocht mislukt was. Onderweg, verdwaald en vast op een doodlopende weg in Frankrijk ontmoette ik vervolgens op een bijzondere manier een non. Zij reed heel de nacht heen en weer om de toeristen die daar verdwaald waren de weg terug te wijzen. In deze kleine daad van barmhartigheid zag ik iets van Jezus terug in deze Franse non. Terug in Nederland wist ik wie ik was: een gelovige. Ik schreef er een gedicht over.

Meer info?

  • Dit artikel verscheen op de website van Lazarus.
  • Like Humanislam op Facebook.

Reageer

avatar
wpDiscuz