De vrouwen in Keulen zijn slachtoffer van seksueel geweld. Daar valt volgens mij helemaal niets aan toe te voegen. De mannen zijn overtreders van de wet. Opsporen, oppakken en straffen die mannen – conform dezelfde wet.

Ho, wacht eens even, daar moet natuurlijk wél alles aan toegevoegd worden. Het zijn namelijk mannen met een Arabisch of Noord-Afrikaans uiterlijk. Hebben ze allemaal een snor dan? Blijkbaar. Hoe maak je onderscheid tussen een Italiaanse, Spaanse en een Syrische snor? Of hebben ze een baard? Zelfde vraag. Als iemand met een Mesopotamisch uiterlijk weet ik ook niet meer zeker in welke categorie ik val.

Daar moet dus nog meer aan toegevoegd worden. Het schijnen mannen met asielpapieren te zijn. Werkelijk, ze lieten die papieren tijdens het slipje trekken, billen betasten en borstenknijpen, trots aan iedereen die het wilde weten zien. Hadden die mannen zich razendsnel aan de seksuele moraal van het Avondland aangepast? Heel knap.

Nee, natuurlijk niet, ze hadden geen flauw benul van onze cultuur hier, die moslims. Want dat waren die mannen natuurlijk, moslims. Hun geloof dreef ze tot dit soort barbarij. Keulen en Caïro, Bahnhof en Tahrir, ziet u de overeenkomsten nog niet? Nee?

Hadden die mannen zich razendsnel aan de seksuele moraal van het Avondland aangepast? Heel knap.

Dan maar een rondje media. Daar werden we getrakteerd op een stoet van duiders en opiniemakers, die zich op de eerste plaats beklaagde over het feit dat dit nieuws niet door de vaderlandse media werd overgenomen (uit angst voor stigmatisering van moslims!), en op de tweede plaats maar al te goed wist te vertellen dat alle daders niet helemaal zeker, maar toch wel bijna zeker, moslims waren met een vluchtelingenstatus. En bij De Wereld Draait Door en Door en Door riep een jong iemand met een West-Europees uiterlijk, die naast iemand zat met een Afrikaans uiterlijk, dat we nu eindelijk eens moesten ophouden met het plakken van het woordje islamofobie* op islamkritiek. Had ie in een boekje gelezen.

Zo gaat dat dus. Arme vrouwen in Keulen. Wie luistert er naar hun leed? Arme moslimmannen elders in de wereld. Wat hebben zij misdaan? Ze zijn binnen 24 uur vakkundig aan elkaar uitgehuwelijkt. Islam is porno voor de samenleving. Een perverse verslaving. We doen er allemaal aan mee, de een stiekem, de ander in het openbaar. We delen onze verhalen, onze fantasieën. Omdat het o zo lekker is.


Meer info?

  • Onderzoekster Ineke van der Valk geeft in haar boek Islamofobie en Discriminatie (Universiteit van Amsterdam, 2012) de volgende definitie: “Islamofobie is een ideologie die met behulp van stereotypen, vooroordelen en eruit voortvloeiende gedragingen systematisch en consistent een negatieve betekenis geeft aan ‘de islam’ en/of aan ‘moslims’. Zo worden gevoelens, houding en gedrag van mensen beïnvloed met het oog op sociale uitsluiting en discriminerende behandeling van moslims.”
  • Dit artikel is gepubliceerd op de site van Voorbeeld Allochtoon.

Reageer

avatar
wpDiscuz