Ik heb vandaag voor het eerst heel decadent bij de Ikea ontbeten. Mijn vrouw wil een nieuwe televisiemeubel en aangezien zij het voor het zeggen heeft thuis, moest ik mee, en ik moest ook het ontbijt proeven. De espresso was als motorolie, de croissants als kauwgum, maar de broodjes waren oké. 

Na dit koningsmaal keek ik eens goed rond. Wat een drukte, maar ook: wat een verscheidenheid aan mensen. Tieners, bejaarden, mensen met een stropdas, vrouwen met een hoofddoek, kinderen, baby’s, het zat er allemaal. Alle talen, alle kleuren, een soort mini-Nederland.

Zie je wel, vertelde ik mijn vrouw, integratie gaat vooral via de maag. Samen eten, samen koken, dat verbroedert. Ik wilde verder speechen, maar mijn vrouw onderbrak mij abrupt en zei: “Lieverd (in het Turks), het ontbijt kost hier slechts €1,00! Dat is wat ons allen vrienden maakt hier!”

Weg integratietheorie. Ze heeft gelijk, alle mensen worden geroepen door dat ene woord, het heilige woord, het absolute woord, het woord dat eeuwenoud is, dat nooit aan waarde inboet…. G O E D K O O P !

Reageer

avatar
wpDiscuz