Oud en de dagen zat?
Eenzaamheid onder ouderen is een groeiend fenomeen en kan voor sommigen een reden voor euthanasie zijn, blijkt uit recent onderzoek van promovenda Els van Wijngaarden. Is deze toename van eenzaamheid een gevolg van onze geïndividualiseerde samenleving of is er meer aan de hand? Hoe gaan verschillende levensbeschouwelijke tradities om met dit verschijnsel? Hoe zou je de samenleving anders kunnen inrichten om deze eenzaamheid onder ouderen te verminderen? Een gesprek met ethicus Theo Boer en publicist Enis Odaci.

Kijk hier de uitzending terug, vanaf minuut 15:56.

De Nieuwe Wereld
In de Nieuwe Wereld ontvangen Colet van der Ven en Johan Fretz zinzoekers, praktische idealisten en bevlogen denkers.
In samenwerking met De Nieuwe Liefde en Nieuwwij.nl.

 

Reageer

avatar
wpDiscuz