Op witte donderdag sprak ik over Jezus in de islam, naar aanleiding van de opvoering van The Passion. In de volle Jacobus kerk in Enschede was het een goede oecumenische bijeenkomst, met voordrachten van christelijke voorgangers en Mor Polycarpus van Armeense komaf.

In de Jacobuskerk van Enschede vertelt Enis Odaci over Jezus Christus en zijn verheven status in de islam.

Een fragment uit mijn voordracht:
“Ik zal u vertellen over Jezus, zoon van Maria. Hij gebruikte een steen als zijn kussen, en droeg ruwe kleren. Hij at eenvoudig voedsel. Zijn maaltijd was de honger en zijn lamp in de nacht was de maan. Zijn beschutting in de winter waren het oosten en het westen. Zijn balsem was al dat vanuit de aarde groeide. Hij had geen zoon om hem te bedroeven. Hij had geen rijkdom om hem af te leiden, en geen hebzucht om hem te vernederen. Hij had geen dier waarop hij kon rijden – zijn handen en voeten waren zijn enige reisgenoten.”

Een ander fragment:
“Een man vroeg aan Jezus: “Welk volk is het beste?” Jezus zweeg en knielde even later op de grond. Hij nam in zijn beide handen een stuk aarde en antwoordde de man met een wedervraag: “Welk van deze stukken aarde, in mijn linker- of rechterhand, is het beste?” De man zweeg. Jezus zei: “De mensen zijn geschapen uit dezelfde aarde, dus de meest eerbaren zijn zij die het meest godvrezend zijn.”

Reageer

avatar
wpDiscuz