De Moslim Omroep interviewde mij voor het programma “5 Minuten over de Koran.” De Koran beschouw ik als een brug tussen hemel en aarde. In de tweede Soerah, genaamd “al-Baqarah” staat een vers dat zegt: “God belast geen ziel boven haar vermogen.”

Dit vers hielp mij om het verlies van mijn vader te verwerken.  Ik zie het als een troostrijk vers omdat het uitgaat van de kracht van de mens. Mensen kunnen heel veel verdragen, feitelijk alles wat hen in dit leven overkomt. God belooft dat hij hen niet zal beproeven, boven dat wat ze aan kunnen. Dat is dus een rechtvaardige God die nooit teveel van mensen vraagt. Bekijk hier het volledige interview op de Moslim Omroep.

Meer info?
Bekijk de video in je mediaspeler op de PC of tablet.
De korte versie (5 min.) is terug te kijken op NPO Uitzending gemist.

 

Reageer

avatar
wpDiscuz